Produse
Produse

Informatii despre aceste produse, mod de utilizare si recomandari va poate oferi consiliera acestei divizii

Newsletter ALGERNON

Ramai la curent cu noutatile Algernon abonandu-te la newsletterul nostru.

Prese si accesorii

Vezi lista de preturi
Informatii practice
Informatii preliminare

Datorita diversitatii de materiale textile pe care se pot realiza inscriptionari, va sfatuim sa testati in prealabil, compatibilitatea dintre folia folosita si materialul textil. Exista materiale textile, in aparenta obisnuite, dar care ascund diverse tratamente contra apei, antistatice, etc, si care pot pune probleme la inscriptionare. De aceea, va rugam sa alegeti folia tinand cont de caracteristicile ei tehnice. Trebuie sa aveti in vedere ca nu orice folie se preteaza la inscriptionarea oricarui material textil.

Printarea foliilor si hartiilor pentru inscriptionat textile
Pentru foliile care se imprima digital trebuie evitata atingerea suprafetei pe care se va realiza imprimarea. Chiar daca aveti mainile curate, urmele fine de grasime de la suprafata pielii sunt suficiente ca pe print sa fie vizibile amprente. Trebuie respectate indicatiile producatorului cu privire la tipurile de imprimante recomandate, cerneluri si setarile necesare pentru o imprimare optima. La fiecare tip de folie trebuie sa aveti grija cum trebuie realizata decuparea sau imprimarea, in oglinda sau normal.
Transferul foliilor si hartiilor pentru inscriptionat textile

Foarte importante sunt temperatura si timpul de transfer. Pentru transfer va recomandam sa folositi presa de transfer termic. Daca nu aveti presa, atunci puteti folosi fierul de calcat, dar trebuie sa asigurati o temperatura constanta, iar folia (sau hartia) trebuie sa fie incalzita omogen pe toata suprafata.

Spalarea materialelor textile inscriptionate

O atentie deosebita trebuie acordata spalarii materialelor textile dupa inscriptionare. Nu trebuie depasita temperatura de spalare indicata pentru folia care s-a folosit la inscriptionare. De asemenea, trebuie avut in vedere ca detergentii sau produsele de inalbire care contin clor sunt contraindicate. Dupa spalare nu trebuie sa calcati direct pe suprafata inscriptionata cu fierul de calcat.

Instructiuni de aplicare pentru suprapunerea foliilor Siser

Pentru o combinare corecta a materialelor Siser, se recomanda ca folia de la baza suprapunerii sa fie intotdeauna din poliuretan.

Nu se recomanda suprapunerea foliilor din PVC, ci doar combinarea lor "in spartura"!

Puteti realiza urmatoarele suprapuneri:
 - Poliuretan peste poliuretan;
 - PVC peste poliuretan (Atentie! Invers nu este valabil. Daca doriti sa le combinati, puteti doar "in spartura" si nu prin suprapunere).
Pentru detalii despre aplicarea prin suprapunere a foliilor Siser va rugam accesati urmatorul document click aici.

Produse si oferte speciale
Sunt aici daca ai nevoie de suport.

 

Mihaela Chiriac

 

Consilier Personalizari Textile si Termotransfer

 

Telefon: 

 

+40 736 660 258

 

Email: 

 

mihaela.chiriac@algernon.ro