Produse
Produse
Consilierul ALGERNON

Informatii despre aceste produse, mod de utilizare si recomandari va poate oferi consilierul acestei divizii

Alexandru Mitrus
telefon: +40 736 000 371
e-mail: alexandru.mitrus@algernon.ro

Newsletter ALGERNON

Ramai la curent cu noutatile Algernon abonandu-te la newsletterul nostru.

Benzi de transfer

Vezi lista de preturi
Informatii practice
Instructiuni de aplicare si intretinere a foliei magnetice

Pentru o durata de viata cat mai lunga a foliilor magnetice si pentru protejarea suprafetelor metalice pe care acestea se aplica, se vor respecta instructiunile de mai jos.

1. Depozitarea foliei magnetice

Folia magnetica trebuie pastrata intr-un loc curat si uscat. Rolele trebuie depozitate vertical pentru a nu aparea deformari. A se evita atingerea partii magnetice a rolelor. Nu depozitati deasupra foliei magnetice obiecte care ar putea deteriora partea magnetica a produsului.

2. Utilizarea foliei magnetice

Inainte de aplicarea foliei magnetice pe suprafata metalica, asigurati-va ca vopseaua este perfect uscata si suprafata este curatata (timp estimat pentru ca vopseaua sa fie perfect uscata este de 90 zile la o vopsea noua, 60 zile daca se aplica un strat trasparent de protectie a vopselei si 2 zile in cazul unui polish auto).

Nu aplicati folia magnetica pe suprafetele care au fost revopsite fara a se indeparta vopseaua initiala.

Asigurati-va cã folia magnetica este asezata pe suprafata plana astfel incat sã fie evitate golurile de aer. In cazul in care folia magnetica este aplicata in mod incorect, cu bule de aer intre folie si metal, atunci trebuie desprinsa si reaplicata.

Nu trageti de folia magnetica dupa ce aceasta a fost aplicata, deoarece aceasta operatiune poate provoaca intinderea sau deformarea materialului. Nu utilizati folia magnetica pe suprafete metalice orizontale expuse direct razelor solare sau la temperaturi mai mari de 70 de grade Celsius.

Aveti in vedere faptul ca pozitionarea pe termen lung a foliei magnetice pe suprafete expuse frecvent luminii solare (vehicule, de exemplu) poate genera modificari ale culorii vopselei in zonele neacoperite de folie magnetica in raport cu cele acoperite de aceasta.

3. Aplicarea si curatarea foliei magnetice

Suprafata foliei magnetice trebuie curatata inainte de orice prelucrare, in special in cazul in care este folosita pentru imprimare (folia magnetica atrage praf/particule electrostatice).

Indepartati folia magnetica in mod regulat pentru a curata zona dintre folia magnetica si suprafata metalica pe care este aplicata unde se poate aduna praf si umezeala (in special cand pozitionarea foliei magnetice se face in aer liber).

Pentru curatarea suprefetelor pe care se aplica folia magnetica precum si a foliei propriu-zise se recomanda utilizarea unui detergent cu PH neutru. Ambele suprafete vor fi sterse cu o carpa moale dupa care vor fi lasate sa se usuce in aer liber.

Indepartati saptamanal folia magnetica si curatati suprefetele pe care este aplicata. Pentru protectia vopselei, in special la vehiculele noi, aceasta operatiune se va face zilnic.

Ghidul Specialistului Algernon
Dictionar tehnic folii magnetice

Dictionar tehnic folii magnetice

Energia produsului  - indica energia pe care un suport magnetic o poate transmite intr-un circuit extern. Se calculeaza in Mega Gauss Oersteds (MGOe).

Remanenta – inductia magnetica ramasa in circuitul magnetic dupa indepartarea sursei magnetice.

Coercibilitate – reprezinta forta de demagnetizare, masurata in Oersteds, necesara pentru a reduce la zero inductia observata, dupa ce magnetul a fost adus in prealabil la saturatie.

Coercibilitate intrinseca – masurata in Oersteds, aceasta masoara abilitatea inerenta materialului de a rezista la demagnetizare.

Gauss – reprezinta numarul de linii al fluxului magnetic pe centimetru patrat.

Magnet izotropic – magnet ale carui proprietati magnetice sunt aceleasi in orice directie si care poate fi astfel magnetizat in orice directie fara pierderea proprietatilor magnetice.

Coeficientul de temperatura – este un factor care descrie schimbarea proprietatilor magnetice o data cu schimbarea de temperatura. Este exprimat in procente.

Material feromagnetic – un material a carei permeabilitate este cu mult mai mare decat 1 (de la 60 la cateva mii) si la care apare fenomenul de histerezis.

Fenomenul de histerezis magnetic - constã în dependența neunivocã a inducției magnetice a unui corp feromagnetic fațã de intensitatea câmpului magnetic exterior. 

Flux magnetic – reprezinta inductia magnetica totala pe o arie data. Cand inductia magnetica B este uniform distribuita pe aria A, atunci fluxul magnetic = BA

Inductie – reprezinta fluxul magnetic pe o anumita arie a materialului si se masoara in Gauss.

Produse si oferte speciale
Sunt aici daca ai nevoie de suport.

 

Alexandru Mitrus

 

Consilier benzi dublu adezive, folii si benzi magnetice

 

Telefon: 

 

+40 736 000 371

 

Email: 

 

alexandru.mitrus@algernon.ro

 

Sunt aici daca ai nevoie de suport.

 

Dimitrie Ghimus

 

Consilier benzi dublu adezive, folii si benzi magnetice

 

Telefon: 

 

+40 736 660 259

 

Email: 

 

dimitrie.ghimus@algernon.ro