021.332.31.52
021.332.73.97
HOME > Folii adezive pentru cutter-plotter > Pregatirea suprafetei de inscriptionat
Despre noi Produse noi Noutati Evenimente Contact Descarca oferta

Cauta in catalogul de produse
 


Noutati Algernon

* Noi culori in seria ORACAL 970 Special Effect!
* Noi canvasuri si materiale textile pentru print de calitate din Spania!
* Cele mai populare produse la un super pret
* Buline adezive din silicon
* Noua folie HI-5 cu aplicare in 5 secunde!


Newsletter ALGERNON

Ramai la curent cu noutatile Algernon abonandu-te la newsletterul nostru.

adresa e-mail
[+] istoric newsletter
   
Newsletter Algenon
adresa e-mail:
 Folii adezive pentru cutter-plotter.

Pregatirea suprafetei de inscriptionat


Adezivul special si de inalta calitate al foliilor adezive ORACAL asigura o lipire excelenta pe aproape orice suprafata care in prealabil a fost bine curatata, fara urme de grasimi, ceara, uleiuri sau silicon.  Inainte de aplicarea foliilor adezive ORACAL, curatati temeinic suprafata cu izopropanol si stergeti-o foarte bine cu o laveta. Pot aparea bule de aer intre folia adeziva si suprafata suport, daca au ramas urme de solvent datorate unei curatari improprii sau daca suprafata este proaspat vopsita. Astfel, suprafetele care au fost in prealabil vopsite si uscate in cuptoare, trebuie lasate cel putin 3 saptamani sa se usuce, inainte de inscriptionare. Izopropanolul este recomandat ca agent de curatare, deoarece alti solventi, in diverse circumstante, pot sa atace vopseaua sau sa reduca puterea adezivului.
Cand suprafata de inscriptionat este din policarbonat (sau similara), va recomandam parcurgerea etapelor descrise in continuare. Curatati bine suprafata si aplicati pe ea o bucatica de folie adeziva, dupa care depozitati produsul la o temperatura de 60° C timp de 24 de ore. Daca dupa acest timp s-au format bule intre cele doua materiale, inseamna ca procesul de stabilizare nu s-a incheiat. In acest caz trebuie ori sa tratati termic plasticul, ori sa-l tineti pentru o perioada mai mare de timp in conditiile camerei.
Cand folositi folii adezive din gama ORAMASK este absolut necesar ca suprafata ce urmeaza a fi inscriptionata sa fie curatata perfect. Izopropanolul este de preferat pentru curatarea prelatelor vopsite sau lacuite. Cand folositi acest procedeu de curatare (indeosebi la prelate), alcoolul trebuie inlaturat cat mai repede posibil, pentru a preveni intrarea acestuia in suprafata ce urmeaza a fi inscriptionata.  Asteptati un timp suficient pentru ca alcoolul sa se evapore. In cazul in care se doreste realizarea unor imagini in policromie, foliile adezive ORAMASK trebuie lipite numai dupa ce suprafetele vopsite anterior sunt perfect uscate. Reziduurile de solvent ramase de la curatare pot duce la aparitia de reziduuri de adeziv, dupa indepartarea foliei de sablon.

Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati catalogul "PLOTTER FILMS" al companiei ORAFOL pe care societatea noastra il pune la dispozitie. Informatii practice
1. Informatii preliminare 2. Specificatii tehnice pentru foliile adezive 3. Depozitarea si conditiile de procesare 4. Pregatirea suprafetei de inscriptionat 5. Temperatura de aplicare 6. Indepartarea stratului suport de hartie siliconata 7. Aplicarea foliei adezive 8. Dezlipirea foliei adezive 9. Conditii de intretinere a foliilor pentru colantare auto ORAFOL 10. Informatii practice pentru aplicarea foliilor adezive pe masini 11. Atentionari la aplicarea foliilor adezive pe masini