021.332.31.52
021.332.73.97
HOME > Folii reflectorizante cu agrement tehnic > Instructiuni de folosire a thinnerului (solutiei pentru subtiere) si a retarderului pentru cerneala serigrafica 5018
Despre noi Produse noi Noutati Evenimente Contact Descarca oferta

Cauta in catalogul de produse
 


Noutati Algernon

* Noi culori in seria ORACAL 970 Special Effect!
* Noi canvasuri si materiale textile pentru print de calitate din Spania!
* Cele mai populare produse la un super pret
* Buline adezive din silicon
* Noua folie HI-5 cu aplicare in 5 secunde!


Newsletter ALGERNON

Ramai la curent cu noutatile Algernon abonandu-te la newsletterul nostru.

adresa e-mail
[+] istoric newsletter
   
Newsletter Algenon
adresa e-mail:
 Folii reflectorizante cu agrement tehnic.

Instructiuni de folosire a thinnerului (solutiei pentru subtiere) si a retarderului pentru cerneala serigrafica 5018


Pregatirea cernelii
In ceea ce priveste vascozitatea cernelei, toate cele  7 culori pot fi folosite ca atare. Inainte de imprimare, cerneala trebuie  foarte bine agitata. Dupa amestecare este necesar sa lasati cerneala 10 minute  fara sa o miscati pentru a permite eliberarea bulelor de aer, dupa care  cerneala este pregatita pentru procesul de imprimare.
Recipientele originale care au fost deschise trebuie  inchise cu grija dupa utilizare. Atunci cand redeschideti recipientele este  posibil sa fie necesar ca cerneala sa fie diluata.

Sabloanele serigrafice
Pentru producerea sabloanelor serigrafice trebuie sa  se foloseasca doar  mesh nr. 61-64 (plasa 1:1) din poliester de  calitate.

Instructiuni de prelucrare
Folosirea sabloanelor recomandate garanteaza obtinerea  pe codul de culoare 010 (alb) a foliile reflectorizante ORALITE a unei  imprimari care respecta specificatiile internationale pentru culoare la lumina  zilei. Totodata printurile color pe codul de culoare 010 (alb) ale foliilor  reflectorizante ORALITE din seriile: 5810, 5800, 5840, 5710, 5700 si 5500  indeplinesc specificatiile internationale pentru materialele reflectorizante  din aceasta clasa in ceea ce priveste minimum de reflectivitate.

Pregatirea pentru printare
Sablonul si racleta/lama folosite la serigrafiere  trebuie sa fie curatate cu un epurator special. Fiecare coala de folie trebuie  sa fie curata cu o carpa anti praf.
Racleta trebuie sa fie de la 7 pana la 10 ori mai mare decat formatul de  printare.

Printare
Pentru imprimare se recomanda folosirea racletei cu o viteza medie de 0,75  m/s si pozitia acesteia sa fie intr-un unghi de 30° fata de suprafata de  imprimare.
Distanta dintre sita si suprafata foliei trebuie setata la aproximativ 10  mm Daca distanta este prea mica sita nu va putea oferi un strat uniform si  poate rezulta o cantitate slaba a imprimarii.
Conditiile optime pentru desfasurarea procesului de imprimare necesita o  temperatura a aerului intre 20° C si 24° C si umiditate intre 20% si 50%.
Conditiile nefavorabile pot necesita utilizarea agentilor de subtiere sau  de intarziere a uscarii.
Pentru a se respecta valorile de culoare si de retroreflexie este crucial  sa nu se utilizeze mai mult de 3% thinner si maxim 1,5 agent de intarziere a  uscarii.

Uscarea

Uscarea se face in doi pasi:

Primul pas cand cerneala se usuca la suprafata si se poate realiza in doua  modalitati:
Uscarea in cuptor – bucata cu bucata la o temperatura de 60° C timpul de  uscare este de 5 minute;
Uscarea in rastel – bucata cu bucata la o temperatura de 20° C timpul de  uscare este de 60 minute;

Cel de al doilea pas se refera la uscarea in profunzime  a cernelii, astfel:
La o temperatura ambientala de 20° C si o umiditate a aerului intre 40% si  60% semnele de circulatie imprimate pot fi manevrate/utilizate dupa 48 ore.
Daca colile sunt imprimate prin suprapunere acestea sunt gata de utilizare  dupa aproximativ 8 zile. La acest tip de imprimare se va tine cont ca intre  aplicarea primului strat de cerneala si celui de-al doilea, trebuie sa treaca  aproximativ 12 ore.

Dupa ce se evapora solventul, cerneala incepe sa se  conserve.
Perioada de uscare depinde de temperatura din camera,  de umiditatea aerului si de conditiile de uscare. In primele 30 de minute este  necesar sa se foloseasca un suport cu o buna circulatie a aerului.
Printurile pot fi stivuite in gramezi mici (maxim 10  cm). Inainte de stivuire, printurile trebuie sa fie perfect uscate.
Temperatura minima de prelucrare si de conservare  trebuie sa fie 15°C si este recomandat ca umiditatea sa fie intre 20% - 50%. In  functie de conditiile ambientale, este necesar un timp minim de 5 ore pentru  uscare.
Dupa ce cerneala s-a uscat si s-a fixat adecvat, stratul de cerneala este  foarte rezistent la apa, la chimicale si la stresul mecanic. Nu mai este  necesara aplicarea unui strat transparent (laminarea cu folie).

Printarea multicolora
Printarea multicolora va fi executata prin suprapunere.

Marcarea
Pentru cernelurile ORALITE sunt disponibile fise  tehnice de siguranta care contin toate informatiile necesare cu privire la  procedurile de marcare care sunt in concordanta cu cerintele pentru materialele  periculoase si cerintele europene. De asemenea, etichetele contin si ele datele  importante. Informatii practice
1. Informatii preliminare 2. Depozitarea si conditiile de procesare 3. Calitatea suprafetei de inscriptionat 4. Taierea si stantarea 5. Potrivirea culorilor 6. Modalitati de imprimare 7. Aplicarea foliei 8. Aplicarea literelor/simbolurilor 9. Dezlipirea foliei adezive reflectorizante 10. Curatarea 11. Instructiuni de prelucrare si folosire a cernelii serigrafice ORALITE 5018 12. Instructiuni de folosire a thinnerului (solutiei pentru subtiere) si a retarderului pentru cerneala serigrafica 5018 13. Conditii de intretinere a foliilor pentru colantare auto ORAFOL