021.332.31.52
021.332.73.97
HOME > Folii reflectorizante cu agrement tehnic > Instructiuni de prelucrare si folosire a cernelii serigrafice ORALITE 5018
Despre noi Produse noi Noutati Evenimente Contact Descarca oferta

Cauta in catalogul de produse
 


Noutati Algernon

* Noi culori in seria ORACAL 970 Special Effect!
* Noi canvasuri si materiale textile pentru print de calitate din Spania!
* Cele mai populare produse la un super pret
* Buline adezive din silicon
* Noua folie HI-5 cu aplicare in 5 secunde!


Newsletter ALGERNON

Ramai la curent cu noutatile Algernon abonandu-te la newsletterul nostru.

adresa e-mail
[+] istoric newsletter
   
Newsletter Algenon
adresa e-mail:
 Folii reflectorizante cu agrement tehnic.

Instructiuni de prelucrare si folosire a cernelii serigrafice ORALITE 5018


Pregatirea cernelii

In ceea ce priveste vascozitatea cernelei, toate cele 7 culori pot fi folosite ca atare. Inainte de imprimare, cerneala trebuie foarte bine agitata. Dupa amestecare este necesar sa lasati cerneala 10 minute fara sa o miscati pentru a permite eliberarea bulelor de aer, dupa care cerneala este pregatita pentru procesul de imprimare.

Recipientele originale care au fost deschise trebuie inchise cu grija dupa utilizare. Atunci cand redeschideti recipientele este posibil sa fie necesar ca cerneala sa fie diluata.

 

Sabloanele serigrafice

Pentru producerea sabloanelor serigrafice trebuie sa se foloseasca doar  mesh nr. 61-64 (plasa 1:1) din poliester de calitate.

 

Instructiuni de prelucrare

Folosirea sabloanelor recomandate garanteaza obtinerea pe codul de culoare 010 (alb) a foliile reflectorizante ORALITE a unei imprimari care respecta specificatiile internationale pentru culoare la lumina zilei. Totodata printurile color pe codul de culoare 010 (alb) ale foliilor reflectorizante ORALITE din seriile: 5810, 5800, 5840, 5710, 5700 si 5500 indeplinesc specificatiile internationale pentru materialele reflectorizante din aceasta clasa in ceea ce priveste minimum de reflectivitate.

 

Pregatirea pentru printare

Sablonul si racleta/lama folosite la serigrafiere trebuie sa fie curatate cu un epurator special. Fiecare coala de folie trebuie sa fie curata cu o carpa anti praf.

 

Uscarea

Dupa ce se evapora solventul, cerneala incepe sa se conserve.

Perioada de uscare depinde de temperatura din camera, de umiditatea aerului si de conditiile de uscare. In primele 30 de minute este necesar sa se foloseasca un suport cu o buna circulatie a aerului.

Printurile pot fi stivuite in gramezi mici (maxim 10 cm). Inainte de stivuire, printurile trebuie sa fie perfect uscate.

Temperatura minima de prelucrare si de conservare trebuie sa fie 15°C si este recomandat ca umiditatea sa fie intre 20% - 50%. In functie de conditiile ambientale, este necesar un timp minim de 5 ore pentru uscare.

Dupa ce cerneala s-a uscat si s-a fixat adecvat, stratul de cerneala este foarte rezistent la apa, la chimicale si la stresul mecanic. Nu mai este necesara aplicarea unui strat transparent (laminarea).

 

Printarea multicolora

Printarea multicolora va fi executata prin suprapunere.

 

Marcarea

Pentru cernelurile ORALITE sunt disponibile fise tehnice de siguranta care contin toate informatiile necesare cu privire la procedurile de marcare care sunt in concordanta cu cerintele pentru materialele periculoase si cerintele europene. De asemenea, etichetele contin si ele datele importante.

  Informatii practice
1. Informatii preliminare 2. Depozitarea si conditiile de procesare 3. Calitatea suprafetei de inscriptionat 4. Taierea si stantarea 5. Potrivirea culorilor 6. Modalitati de imprimare 7. Aplicarea foliei 8. Aplicarea literelor/simbolurilor 9. Dezlipirea foliei adezive reflectorizante 10. Curatarea 11. Instructiuni de prelucrare si folosire a cernelii serigrafice ORALITE 5018 12. Instructiuni de folosire a thinnerului (solutiei pentru subtiere) si a retarderului pentru cerneala serigrafica 5018 13. Conditii de intretinere a foliilor pentru colantare auto ORAFOL