021.332.31.52
021.332.73.97
HOME > Benzi adezive si folii magnetice > Instructiuni de aplicare si intretinere a foliei magnetice
Despre noi Produse noi Noutati Evenimente Contact Descarca oferta

Cauta in catalogul de produse
 


Noutati Algernon

* Noi culori in seria ORACAL 970 Special Effect!
* Noi canvasuri si materiale textile pentru print de calitate din Spania!
* Cele mai populare produse la un super pret
* Buline adezive din silicon
* Noua folie HI-5 cu aplicare in 5 secunde!


Newsletter ALGERNON

Ramai la curent cu noutatile Algernon abonandu-te la newsletterul nostru.

adresa e-mail
[+] istoric newsletter
   
Newsletter Algenon
adresa e-mail:
 Benzi adezive si folii magnetice.

Instructiuni de aplicare si intretinere a foliei magnetice


Pentru o durata de viata cat mai lunga a foliilor magnetice si pentru protejarea suprafetelor metalice pe care acestea se aplica, se vor respecta instructiunile de mai jos.

1. Depozitarea foliei magnetice

Folia magnetica trebuie pastrata intr-un loc curat si uscat. Rolele trebuie depozitate vertical pentru a nu aparea deformari. A se evita atingerea partii magnetice a rolelor. Nu depozitati deasupra foliei magnetice obiecte care ar putea deteriora partea magnetica a produsului.

2. Utilizarea foliei magnetice

Inainte de aplicarea foliei magnetice pe suprafata metalica, asigurati-va ca vopseaua este perfect uscata si suprafata este curatata (timp estimat pentru ca vopseaua sa fie perfect uscata este de 90 zile la o vopsea noua, 60 zile daca se aplica un strat trasparent de protectie a vopselei si 2 zile in cazul unui polish auto).

Nu aplicati folia magnetica pe suprafetele care au fost revopsite fara a se indeparta vopseaua initiala.

Asigurati-va cã folia magnetica este asezata pe suprafata plana astfel incat sã fie evitate golurile de aer. In cazul in care folia magnetica este aplicata in mod incorect, cu bule de aer intre folie si metal, atunci trebuie desprinsa si reaplicata.

Nu trageti de folia magnetica dupa ce aceasta a fost aplicata, deoarece aceasta operatiune poate provoaca intinderea sau deformarea materialului. Nu utilizati folia magnetica pe suprafete metalice orizontale expuse direct razelor solare sau la temperaturi mai mari de 70 de grade Celsius.

Aveti in vedere faptul ca pozitionarea pe termen lung a foliei magnetice pe suprafete expuse frecvent luminii solare (vehicule, de exemplu) poate genera modificari ale culorii vopselei in zonele neacoperite de folie magnetica in raport cu cele acoperite de aceasta.

3. Aplicarea si curatarea foliei magnetice

Suprafata foliei magnetice trebuie curatata inainte de orice prelucrare, in special in cazul in care este folosita pentru imprimare (folia magnetica atrage praf/particule electrostatice).

Indepartati folia magnetica in mod regulat pentru a curata zona dintre folia magnetica si suprafata metalica pe care este aplicata unde se poate aduna praf si umezeala (in special cand pozitionarea foliei magnetice se face in aer liber).

Pentru curatarea suprefetelor pe care se aplica folia magnetica precum si a foliei propriu-zise se recomanda utilizarea unui detergent cu PH neutru. Ambele suprafete vor fi sterse cu o carpa moale dupa care vor fi lasate sa se usuce in aer liber.

Indepartati saptamanal folia magnetica si curatati suprefetele pe care este aplicata. Pentru protectia vopselei, in special la vehiculele noi, aceasta operatiune se va face zilnic. Informatii practice
1. Instructiuni de aplicare si intretinere a foliei magnetice 2. Ghidul Specialistului Algernon 3. Dictionar tehnic folii magnetice