021.332.31.52
021.332.73.97
HOME > Folii pentru protectie solara, de securizare si antiefractie > Instructiuni practice pentru foliile Bruxsafol
Despre noi Produse noi Noutati Evenimente Contact Descarca oferta

Cauta in catalogul de produse
 


Noutati Algernon

* Noi culori in seria ORACAL 970 Special Effect!
* Noi canvasuri si materiale textile pentru print de calitate din Spania!
* Cele mai populare produse la un super pret
* Buline adezive din silicon
* Noua folie HI-5 cu aplicare in 5 secunde!


Newsletter ALGERNON

Ramai la curent cu noutatile Algernon abonandu-te la newsletterul nostru.

adresa e-mail
[+] istoric newsletter
   
Newsletter Algenon
adresa e-mail:
 Folii pentru protectie solara, de securizare si antiefractie.

Instructiuni practice pentru foliile Bruxsafol


Recomandari inainte de aplicare                            

 

Atentie! Temperatura minima pe intreg parcursul montarii: 10 grade Celsius

 

  Foliile nu se aplica pe geamuri incalzite sau aflate sub influenta directa a razelor solare;

  Se recomanda lucrul intr-un mediu curat, fara praf;

  In cazul in care se lucreaza intr-o cladire cu sistem de ventilatie, se recomanda oprirea acestuia, pentru a impiedica recircularea prafului;

  In cazul in care se lucreaza in exterior, se recomanda umezirea spatiului adiacent lucrarii (trotuar, alee, etc);

  Aplicarea se face intotdeauna la umed, folosind continuu solutie aplicatoare (diluata in functie de preferinta aderentei initiale);

  Se recomanda lucrul in echipa, formata din minim 2 persoane;

  In cazul in care aveti de infoliat mai multe geamuri de aceeasi dimensiune, se recomanda taierea in prealabil a materialului, pentru a avea un randament mai mare, dar, obligatoriu bucatile pretaiate trebuie depozitate pe suportul special, vertical.

 

Aplicarea corecta a foliilor Bruxsafol pe suprafata dorita se realizeaza parcurgand urmatoarele etape:

 

1. Masurarea geamului

 

Daca doriti sa aplicati folia pe geam mai intai trebuie sa indepartati baghetele care sustin sticla.

Apoi masurati suprafata sticlei.

Daca suprafata geamului este mai larga sau mai inalta decat folia, trebuie hotarati cum alaturati bucatile de folie.

 

2. Taierea foliei Bruxsafol

 

Cand folositi un dispozitiv de masurare a foliei, puteti sa o taiati pe verticala sau pe orizontala. Montati dispozitivul pe o scara, sau pe un perete, stabiliti latimea dorita, apoi trageti de folie pentru a masura lungimea dorita.

De asemenea, puteti taia folia direct din cutie. Pentru aceasta masurati latimea dorita, in cutie, si introduceti cutterul prin peretele de carton in punctul masurat. In acest mod cutterul este stabil in timpul taierii. Pentru o stabilitate mai buna puteti pune fundul cutiei in capacul cutiei. Puneti apoi pe podea un metru pentru a masura lungimea dorita.

Asigurati-va ca suprafata de lucru este permanent curata. Daca doriti sa instalati folia la exterior, masurati-o si taiati-o in spatii inchise. Astfel, evitati sa se deterioreze de la vant sau praf.

Taiati folia cu 2-3 cm mai mare decat masura exacta.

 

3.  Pregatirea geamului

 

Verificati sticla si rama pentru a nu avea defecte. Curatati apoi foarte bine sticla si rama.

Daca ati scos baghetele de sustinere, sticla poate fi instabila.

Pentru o buna curatare a ramei si a suprafetei sticlei utilizati racleta si solutia de curatat Bruxsafol.

Intai curatati rama si apoi sticla. Unele rame sunt finisate, aveti grija sa nu le deteriorati.

Aplicati solutie de curatat pe intreaga suprafata a sticlei si apoi stergeti cu racleta de curatare Bruxsafol de sus in jos, fara sa va opriti, suprapunand suprafata de curatire pentru a evita dungile.

Stergeti apoi marginile si rama cu o carpa moale din material textil pentru a indeparta surplusul de lichid de curatare si eventualele urme de praf din colturi.

 

4. Aplicarea foliei Bruxsafol

 

Atentie! Folia nu se va aplica pe ferestre care sunt expuse excesiv la soare si se afla sub incidenta razelor solare in timpul montarii.

Atentie! Este exclusa aplicarea foliei cu alcool sanitar sau alte substante decat cele specificate de producator. Deteriorarea foliei survenita din utilizarea altor substante decat cele specificate de producator, duce la pierderea garantiei foliilor.

 

Verificati intai pe care parte a foliei este suportul (linerul).

Folositi 2 bucati de banda adeziva lipite pe exteriorul si interiorul foliei. Astfel folia suport poate fi usor inlaturata. Trageti de benzile adezive si dezlipiti folia suport.

E cel mai bine sa lucrati in echipa cand inlaturati folia suport. Unul tine folia si celalalt indeparteaza suportul si in acelasi timp spreiaza suprafata cu solutie de montaj.

Aplicati apoi solutie de montaj pe folie si pe sticla, asigurandu-va ca acoperiti intreaga suprafata. Prin ajustarea concentratiei solutiei de montaj stabiliti aderenta initiala a foliei:

o   Daca diluati mult solutia aplicatoare cu apa aderenta initiala este mare.

o   Daca adaugati apa mai putina in solutia aplicatoare aderenta initiala este mica, iar folia aluneca usor pe sticla.

Daca rama sau folia nu au colturi drepte, atunci lasati folia sa depaseasca marginile.

Daca nu aveti ajutor la indepartarea suportului, puteti sa va ajutati de suprafata geamului, astfel: aplicati folia pe suprafata sticlei si indepartati suportul. Nu atingeti folia pe suprafata adeziva pentru a nu o contamina. Rulati folia cu suportul spre interior. Spreiati solutie de montaj pe folia suport si incepeti sa o indepartati. Acum puteti rula folia pe sticla, cu suportul spre exterior. Indepartati suportul si in acelasi timp pulverizati solutie de montaj.

Cand instalati folia la exterior, utilizati tehnica rularii. Astfel, evitati cutele si contaminarea foliei.

 

5. Decuparea foliei pe geam

 

Mai intai, taiati folia surplus din colturi in unghi de 45 grade. in acest mod evitati greselile si puteti potrivi mai bine folia la colturi, lucru foarte important atunci cand instalati o folie mai groasa.

Folositi o racleta ca ghidare pentru a nu taia folia prea aproape de rama.

Puneti cutterul pe sticla in unghi de 30 de grade pentru a nu deteriora rama geamului. Daca baghetele de sustinere a geamului au fost indepartate taiati folia putin mai mica decat suprafata sticlei.

Folositi doar lame de otel inoxidabil si schimbati-le regulat. in functie de tipul de folie, lamele se pot deteriora repede. cand instalati folie antiefractie si de securizare, taiati exact folia inainte de instalare, evitand sa o taiati pe sticla.

 

6. Indepartarea solutiei aplicatoare cu ajutorul racletei

 

Cand folositi racleta incepeti intotdeauna de sus in jos. Umeziti suprafata foliei, apoi dati cu racleta dinspre mijloc spre exterior pentru a indeparta solutia de montaj dintre sticla si folie. Continuati sa dati cu racleta pana scoateti toata solutia de montaj de sub folie.

Cand montati folie antiefractie sau de securizare trebuie sa folositi o racleta speciala, dintr-un cauciuc mai dur.

Intotdeauna apasati racleta pentru a crea o presiune mai mare asupra suprafetei de montaj. Folositi ambele maini, folositi-va greutatea corpului pentru a aplica presiune. in functie de tipul de sticla, adaptati forta cu care apasati asupra racletei. La fiecare noua trecere, suprapuneti 50% din racleta peste trecerea anterioara. Racleta trebuie sa formeze un unghi de 30 45 grade cu suprafata sticlei.

Pentru uscare, inveliti racleta mica cu un servetel de hartie. Incepeti dintr-un colt si stergeti de-a lungul ramei. cand acesta este foarte umezit, schimbati-l. Repetati pana suprafata este complet uscata.

 

Pentru foliile care au adeziv PS este necesara utilizarea accesoriilor recomandate de  producator pentru a evita deteriorarea lor in timpul montarii. Foliile antiecfractie si de securizare vor fi montate obligatoriu cu racleta de lemn Bruxsafol prin apasare cu o presiune cat mai mare si uniforma pe toata suprafata de montaj, iar foliile de  protectie  solara vor fi montate cu ajutorul manerului metalic Grip Silver si a racletei Blue Max.

 

7.  Imbinarea foliei Bruxsafol

 

Daca suprafata sticlei este mai mare decat cea a foliei, folia trebuie instalata din 2 sau mai multe bucati. Taiati prima bucata astfel incat sa se potriveasca perfect pe sticla. 

 

Daca instalati o folie metalizata, bucata urmatoare trebuie intoarsa cu 180 grade. Astfel evitati diferentele de culoare rezultate din reflexia luminii.

 

Suprapuneti a doua bucata cu 2-3 cm peste cea montata anterior. Apoi taiati ambele bucati suprapuse la mijlocul imbinarii. Folositi o rigla metalica pentru a taia drept prin ambele bucati si pentru a evita blocarea lamei in timpul taierii. Inainte de a pune rigla pe folie, pulverizati lichid pentru a nu zgaria folia si pentru ca rigla sa alunece.

 

Indepartati surplusul de folie din exterior, apoi intoarceti bucata de deasupra pentru a indeparta surplusul de folie din interior.

 

Important: aplicati solutie de montaj de-a lungul taieturii si folositi racleta pentru a lipi folia pe sticla si dati cu racleta numai de-a lungul liniei taiate, nu dati in lateral pentru a nu misca folia.

 

Cand instalati folie antiefractie sau de securizare, bucatile nu se pot suprapune din cauza grosimii, astfel ca acestea trebuie asezate perfect alaturate, dupa linia din fabrica.

 

8. Aplicarea siliconului

 

Daca baghetele de sustinere a geamului au fost demontate, acum pot fi puse la loc. Toate foliile montate la exterior trebuie sigilate pentru a evita ca umezeala sa patrunda sub ele.

 

Pentru aceasta, se foloseste un pistol de aplicat silicon, si un tub de silicon transparent. Folositi doar silicon cu  protectie UV, recomandat pentru foliile Bruxsafol. Marginile trebuie sigilate doar cand suprafata s-a uscat complet. Ideal e dupa 5 pana la 7 zile de la montare.

 

Incepeti aplicarea dintr-un colt si realizati o singura miscare pe fiecare latura a geamului.

 

Foliile de securitate trebuie sigilate de rama fie cu silicon, fie montate sub baghetele de sustinere a ramei geamului pentru a indeplini toate cerintele de securitate. in acest caz, baghetele trebuie sa acopere marginile foliei cu 3-6 cm.

 

Atentie!  La foliile pentru  protectie  solara grosimea stratului siliconic trebuie sa fie de circa 2mm, iar la folia antiefractie de circa 4mm.

 

9. Intretinerea foliilor Bruxsafol

Cand curatati foliile Bruxsafol puteti folosi produse de curatat geamuri ce se gasesc in magazine sau apa cu sapun, recomadarea noastra fiind insa solutia de curatat Bruxsafol Cleaner. Nu razuiti suprafata uscata a foliei, curatarea se va face doar umed!

Nu folositi produse abrazive sau detergenti agresivi.

Intotdeauna curatati umezind suprafata si stergand cu o carpa moale din material textil sau o racleta cu cauciuc.

 

Deoarece aderarea definitiva a foliei pe suprafata aplicata este printr-un proces ireversibil se recomanda evitarea spalarii geamurilor minim 7 zile de la aplicarea foliei.

 

10. Indepartarea foliei Bruxsafol

 

Daca trebuie sa indepartati o folie veche sau deteriorata, cu ajutorul unui cutter, desprindeti folia dintr-un colt si trageti apoi usor de ea.

 

Pentru a indeparta adezivul ramas pe sticla, pulverizati lichid Bruxsafol de indepartare a adezivului si lasati catvea minute pentru a-si face efectul. Indepartati apoi cu ajutorul racletei de curatare reziduurile si surplusul de lichid.

Schimbati regulat lama si lucrati cu mult lichid de indepartare a adezivului.

Inainte de a monta alta folie, sticla trebuie curatata din nou foarte bine. Informatii practice
1. Instructiuni practice pentru foliile Bruxsafol 2. Dictionar tehnic 3. Intrebari si raspunsuri frecvente