021.332.31.52
021.332.73.97
HOME > Folii si hartii adezive imprimabile digital > Informatii practice pentru aplicarea foliilor Window Graphics
Despre noi Produse noi Noutati Evenimente Contact Descarca oferta

Cauta in catalogul de produse
 


Noutati Algernon

* Noi culori in seria ORACAL 970 Special Effect!
* Noi canvasuri si materiale textile pentru print de calitate din Spania!
* Cele mai populare produse la un super pret
* Buline adezive din silicon
* Noua folie HI-5 cu aplicare in 5 secunde!


Newsletter ALGERNON

Ramai la curent cu noutatile Algernon abonandu-te la newsletterul nostru.

adresa e-mail
[+] istoric newsletter
   
Newsletter Algenon
adresa e-mail:
 Folii si hartii adezive imprimabile digital.

Informatii practice pentru aplicarea foliilor Window Graphics


1. Observatii preliminare

 

Foliile Window Graphics sunt potrivite pentru suprafete drepte si usor curbate de sticla cum ar fi geamurile autoturismelor. Se recomanda aplicarea foliei Window Graphics impreuna cu folia de laminare recomandata de Orafol.

 

Daca vreti sa aplicati folia Window Graphics pe geamurile autoturismului, tineti cont de informatiile practice pentru foliile adezive cu aplicabilitate pe masina.

 

ORAFOL va recomanda ca pentru o aplicatie sa folositi numai materiale din acelasi lot (cu acelasi numar de serie). Atunci cand se folosesc role din loturi diferite, trebuie facute teste pentru a va asigura ca nu exista diferente intre role.

 

2. Cum se procedeaza?

 

Pentru a obtine o aplicatie de inalta calitate, folia trebuie aplicata la o temperatura de cel putin 10ş C intr-o camera uscata si inchisa. Inainte si dupa aplicare, geamul trebuie lasat in camera cateva ore pentru a permite suprafetei sa se adapteze la conditiile de aplicare, dar si pentru a obtine o adeziune optima.

 

2.1. Curatarea

 

Suprafata de sticla pe care se va aplica folia trebuie sa fie foarte bine curatata de grasime si de particule de praf folosind detergenti obisnuiti sau alcool izopropilic. Solventii folositi trebuie sa fie slabi sau puri pentru a nu dauna chederelor de cauciuc, etc.

Utilizarea spirtului nu este recomandata!


2.2. Aplicarea foliei

 

Folia se aplica in stare uscată.

 

2.2.1. Aplicarea de test

 

Va recomandam efectuarea unui test dupa curatarea suprafetei si inainte de aplicarea finala, pentru a verifica adeziunea dupa 24 de ore. In cazul in care adezivul este prea slab (de exemplu, cand vehiculul sau parti din acesta au fost tratate cu substante care ofera un strat protector).

 

In cazul in care in urma testului se constata o slaba adeziune a adezivului pe geamurile masinii, se recomanda o curatare cu acetonă. Va rugam sa va asigurati ca acetona nu intra in contact cu chederele de cauciuc ale geamurilor, suprafete vopsite sau componente din plastic, pentru ca acestea s-ar putea deteriora.

 

2.2.2. Instrumente necesare
·         raclete din pasla (cu margini din pasla);
·         cutter sau bisturiu;
·         foarfece;
·         ruleta;
·         carpe care nu lasa scame;
·         foehn.

 

3. Uscarea

 

Foliile proaspat printate trebuie intinse si lasate sa se usuce 72 de ore inainte de a fi laminate. Va rugăm sa consultati si „Informatiile Practice pentru materiale imprimate digital”.


4. Metode de aplicare

Inlaturati hartia de protectie de pe folie, nu vice versa. Evitati cutele de pe filmul autoadeziv atunci cand inlaturati hartia.

 

Cand se lamineaza folia Window Graphics cu folia ORAGUARD, filmul protector trebuie sa depaseasca marginile foliei Window Graphics cu cel putin 10 mm. Daca acest lucru nu se poate realiza, va recomandam sa aplicati fasii de 10-15 mm din folia de laminare care sa acopere marginile foliei Window Graphics. Acest lucru va imbunatati adeziunea marginilor foliei pe suprafata aplicata si va preveni penetrarea umiditatii si a prafului.

 

Cand folositi mai multe bucati de folie, evitati suprapunerile. Bucatile trebuie aplicate unele langa altele, lasand un spatiu nu mai mare de 1-2 mm. O fasie de 10-15 mm din folia de laminare ar trebui folosita pentru a sigila spatiul.

 

Atentie: Variatiile de temperatura pot provoca un stres termic pentru sticla izolata care a fost laminata total sau partial.

 

5. Laminarea geamurilor automobilelor

 

Orafol recomanda laminarea foliei Window Graphics doar pe geamurile care nu afecteaza vizibilitatea soferului. Laminarea lunetei necesita o a doua oglinda retrovizoare.

Multe geamuri ale automobilelor nu mai sunt incadrate, dar sunt laminate pe un cadru. In acest caz va recomandam sa laminati filmul doar cu 10-15 mm pana la imbinare pentru a garanta indepartarea geamului in cazul unei urgente (ex. accident rutier). In cazul unui panou de cadre trebuie evitata laminarea cadrului si a panoului de cauciuc.

Aplicarea foliei pe cadrul ferestrei poate provoca dezlipirea filmului autoadeziv. Lasati o distanta de 10-15 mm.

Utilizatorii trebuie sa respecte legile rutiere cu privire la decorarea geamurilor autorismelor.

Va rugam sa va informati!

 

6. Indepartarea foliei

 

Va rugam sa consultati „Informatiile practice pentru materialele de cutter-plotter”.

 

Aceste informatii se bazeaza pe cunostintele si experienta noastra. Nu au fost explicate in detaliu toate aspectele aplicarii. Sunt de la sine presupuse cunostintele si competentele oricarui colator profesionist. Din cauza diversitatii factorilor potentiali ce pot influenta aplicarea si utilizarea, recomandam sa efectuati teste proprii cu produsele noastre, pentru clientii care doresc sa foloseasca foliile pentru aplicatii speciale. Din aceste informatii nu rezulta garantia anumitor calitati in fata legii.

  Informatii practice
1. Introducere 2. Specificatii tehnice pentru foliile adezive 3. Depozitarea si conditiile de procesare 4. Printarea 5. Uscarea 6. Laminarea 7. Aplicarea foliei 8. Dezlipirea foliei adezive 9. Informatii generale 10. Informatii practice pentru aplicarea foliilor Window Graphics 11. Conditii de intretinere a foliilor pentru colantare auto ORAFOL 12. Atentionari la aplicarea foliilor adezive pe masini 13. Informatii practice pentru aplicarea foliilor adezive pe masini