021.332.31.52
021.332.73.97
HOME > Folii adezive pentru cutter-plotter > Aplicarea foliei adezive
Despre noi Produse noi Noutati Evenimente Contact Descarca oferta

Cauta in catalogul de produse
 


Noutati Algernon

* Noi culori in seria ORACAL 970 Special Effect!
* Noi canvasuri si materiale textile pentru print de calitate din Spania!
* Cele mai populare produse la un super pret
* Buline adezive din silicon
* Noua folie HI-5 cu aplicare in 5 secunde!


Newsletter ALGERNON

Ramai la curent cu noutatile Algernon abonandu-te la newsletterul nostru.

adresa e-mail
[+] istoric newsletter
   
Newsletter Algenon
adresa e-mail:
 Folii adezive pentru cutter-plotter.

Aplicarea foliei adezive


ORAFOL recomanda ca pentru o lucrare sa folositi numai materiale din acelasi lot.

Exista 2 metode de lipire: cea uscata si cea umeda. Pentru a lipi prin metoda uscata asezati folia adeziva cutterata pe suprafata de destinatie si lipiti-o bine de aceasta intr-un colt. Apoi lipiti restul foliei folosind o racleta, pe care o deplasati peste folie prin miscari transversale intretesute si dese. In functie de marimea foliei ce urmeaza a fi aplicata, hartia suport poate fi indepartata total inainte de lipire sau progresiv, pe masura ce se avanseaza cu lipirea. Daca ati folosit folie sau hartie de transfer ORATAPE, dupa ce ati aplicat folia adeziva, aveti grija ca indepartarea hartiei sau foliei de transfer sa se faca tragand-o sub un unghi de 180° fata de suprafata inscriptionata.
Lipirea umeda ar trebui sa se realizeze numai atunci cand temperatura in locul in care se face aplicarea este de min. 18° C. Pulverizati suprafata adeziva a foliei cu apa amestecata cu sampon sau detergent lichid si asezati-o pe suprafata de inscriptionat. Avantajul acestei metode consta in posibilitatea pozitionarii cu precizie a foliei adezive pe suprafata de inscriptionat. Pasul urmator este sa presati folia, folosind o racleta, scotand toata apa dintre folie si suprafata de inscriptionat. Dupa o scurta perioada de uscare, dezlipiti cu grija folia sau hartia de transfer, tragand-o sub un unghi de 180°. Umezirea partiala a foliei/hartiei de transfer face ca dezlipirea sa se faca cu mai multa usurinta. Lipirea este imbunatatita daca dupa cateva ore de la aplicare se mai apasa inca o data folia cu ajutorul unei raclete. Pentru a evita diferente de culoare, dupa lipire, foliile adezive ORACAL trebuie aplicate pastrand o directie principala. Cand lipirea foliei trebuie facuta peste rosturi, pe parti suprapuse ale suprafetei de destinatie sau pe suprafete puternic indoite, taiati cu un cutter folia la muchii, astfel incat sa preintampinati tensionarea, dezlipirea sau chiar ruperea acesteia, atunci cand suprafetele inscriptionate se afla in miscare (cand se inscriptioneaza vehicule). In construirea vehiculelor se folosesc diferite profile. Cand se aplica folii adezive pe acestea, trebuie sa urmariti intotdeauna profilul. Niciodata nu se aplica folia fortat, sub tensiune, pe partile cu adancituri. Atunci cand se suprapun marginile, este important sa va asigurati ca acestea au minim 4 mm si maxim 12 mm. Cand se aplica folie peste folie, asigurati-va ca se folosesc doar folii adezive ale aceluiasi producator, si de acelasi tip (folie monomerica peste folie monomerica si folie polimerica peste folie polimerica).

Atentie! Anumite izolatii lucioase termice pot fi afectate de foliile adezive datorita stresului termic cauzat de fluctuatii extreme de temperatura.

Aplicarea pe masini: Pentru aplicarea pe masini, va rugam sa consultati informatiile practice pentru aplicarea foliilor adezive pe masini. Pentru aplicarea foliilor adezive pe geamurile masinilor, trebuie urmate sfaturile date in catalogul de informatii practice pentru aplicarea foliilor adezive pe masini.

Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati catalogul "PLOTTER FILMS" al companiei ORAFOL pe care societatea noastra il pune la dispozitie. Informatii practice
1. Informatii preliminare 2. Specificatii tehnice pentru foliile adezive 3. Depozitarea si conditiile de procesare 4. Pregatirea suprafetei de inscriptionat 5. Temperatura de aplicare 6. Indepartarea stratului suport de hartie siliconata 7. Aplicarea foliei adezive 8. Dezlipirea foliei adezive 9. Conditii de intretinere a foliilor pentru colantare auto ORAFOL 10. Informatii practice pentru aplicarea foliilor adezive pe masini 11. Atentionari la aplicarea foliilor adezive pe masini